מטפלות.ים
בתיה הר-יפה
- אחראית המרכז הטיפולי
- מרפאה בעיסוק התפתחותית
את בסיס הידע שלי רכשתי באוניברסיטת תל- אביב ובמגוון קורסים ולימודי תעודה לאורך השנים. אני בוגרת תואר ראשון ותואר שני בחוג לריפוי בעיסוק באוניברסיטת תל-אביב ובעלת ניסיון רב שנים ומגוון הכולל עבודה ביחידות להתפתחות הילד, הן במסגרות ציבוריות והן בפרטיות. במהלך שנות עבודתי, סיימתי קורס הנחיית קבוצות הורים בסמינר הקיבוצים, קורס Cog-Fun לילדים, קורס POET , קורס "אינטגרציה חברתית" ועוד.
בחדר הטיפולים אני נפגשת עם מגוון רחב של משפחות לילדים בגילאים 2-12 ש', המתמודדים עם מגוון רחב של אתגרים: גרפומוטורים, ADHD, וויסות רגשי, ארגון ותכנון, קשיי תקשורת וסרבול מוטורי.
חדר הטיפולים עבורי הוא מסע משותף עם ההורים והילד, מסע להרחבת יכולת ההתבוננות ולפיתוח תחושת המסוגלות והעצמאות. מסע המאפשר יצירת מרחב של למידה, התקדמות והתפתחות, תוך מתן כלים של הבנה, התגייסות והתנסות. התנסות דרך פעילויות מוטוריות וקוגניטיביות – במרחב, ליד השולחן, במשחקי קופסה, יצירה, ציור, כתיבה וביצוע שגרות היומיום בבית, תוך שימת דגש על ההיבטים הביצועיים, הניהוליים והרגשיים.
כמרפאה בעיסוק בתחום הילדים אני מאמינה שלכל ילד בסיוע הוריו, האופן והדרך הייחודית לו, לצמיחה והתפתחות שיעניקו לו חיים של סיפוק, הנעה, הגשמה עצמית ועצמאות.
שירי לביא
- קלינאית תקשורת התפתחותית
לכל אדם ישנה הזכות להשמיע קול, להיות נוכח, משמעותי ומשפיע על חייו ועל סביבתו. היכולת של הילד ושל האנשים המשמעותיים בחייו לתקשר זה עם זה בצורה מיטיבה, בונה אצל הילד ואצל הוריו תחושת ערך עצמי, ביטחון ורווחה נפשית. לראות את זה קורה עושה את העולם ליפה יותר ואותי למאושרת יותר!
אני מטפלת בגישה המשלבת סגנון משחקי, רגיש ויצירתי, לצד יישום טכניקות וגישות ייחודיות שרכשתי במהלך השנים. הטיפול כולל גם התייחסות ליציבה ולתנועה של הגוף כתשתית לתפקוד טוב ויעיל יותר של הפה בדיבור, במנוחה ובאכילה.
בטיפול מושם דגש על בניית מרחב בטוח לילד לבטא עצמו בחופשיות ובאותנטיות, להתמודד עם מצבים מאתגרים ולקבל תמיכה וביטחון מסביבתו.
דרכי הטיפול מותאמות לתחומי העניין, ההנעה וההנאה של הילד, למטרות הטיפול ולצרכי המשפחה. השאיפה המרכזית בתהליך טיפולי היא לאפשר לילד להשמיע קולו ולבטא רגשותיו, מחשבותיו ורעיונותיו ביתר קלות ובאופן מובן. כך יוכל להשתתף בצורה טובה יותר בתקשורת, במשחק ובמציאות חייו שמחוץ לחדר הטיפול.
המפגשים מתקיימים במרכז הטיפולי המקסים שלנו: הורה, ילד ואני.
ההורים הם אלו שמהווים עבור הילד רשת ביטחון, מקור ללמידה והתפתחות, וכמובן דוגמא אישית. על כן, הורים יקרים, אני רואה אתכם כשותפים מרכזיים בתהליך הטיפולי, בדרך לאפשר לילדכם התפתחות מיטבית, שינוי או הקלה.
עוד קצת עלי: קלינאית תקשורת עם נסיון רב שנים, בוגרת תואר ראשון בהפרעות בתקשורת מאוניברסיטת תל-אביב ותואר שני בתוכנית הבינתחומית להתפתחות הילד מאוניברסיטת חיפה, תואר שעסק בתחום הקשר בין הורה לילד ובהתפתחות הרגשית והחברתית לאורך הילדוּת. זאת בנוסף להכשרות וקורסים רבים נוספים שעברתי ועוברת. אני מנוסה בתחומים מגוונים של התפתחות הילד ובמסגרות שונות, כגון: יחידה להתפתחות הילד, מסגרות חינוכיות ושיקומיות, טיפולים במרכז ובבתי המטופלים והדרכת קלינאיות תקשורת.
מיכל אדרעי
- טיפול רגשי באמצעות אומנות
- הדרכת הורים
אני מאמינה שתהליך טיפולי מאפשר צמיחה, התפתחות אישית ושינוי.
בתהליך הטיפולי אני משלבת טכניקות יצירתיות עם שיח מילולי בהתאם לגיל ולצורך של המטופל.
אני עובדת עם מגוון גילאים:
בגילאים הצעירים – ההורים מהווים חלק בלתי נפרד מהתהליך. תהליך המלווה בהדרכת הורים או טיפול משותף של הורה וילד.
בגילאים הבוגרים – ההחלטה האם לערב את ההורים, מתקבלת בהתאם לצורך.
במסגרת הדרכת הורים – אני פוגשת הורים להדרכה והכוונה לקשר בריא ומיטיב עם הילדים. אני בוגרת תואר שני (M.A) בטיפול באומנות באוניברסיטת פראט בניו יורק.
בהמשך השלמתי לימודי פסיכותרפיה באוניברסיטת חיפה בתחום של טיפול הורה ילד וטיפול דיאדי עם דגש על הדרכת הורים.
עבדתי שנים רבות במשרד החינוך בישראל עם ילדים מהגיל הרך ועד גיל תיכון.
קיימתי טיפולים פרטניים וקבוצתיים במסגרת בית הספר ובמקביל העברתי הדרכה לצוות החינוכי.
חזרתי לארץ אחרי שהות ממושכת בחו״ל, שם התמחיתי בעבודה מקוונת ופיתחתי קליניקה הנותנת מענה להורים באמצעות טיפול מקוון (זום).
אני חלק מצוות טיפולי באגף הרווחה בעיריית רעננה ומתנדבת בוויצו, שם אני מובילה קבוצת נשים יוצאות מקלט נפגעות אלימות קשה.
למי מיועד הטיפול?
לילדים ומתבגרים החווים משברי חיים (מעברים, אובדן, גירושים), המתמודדים עם לקויות למידה, קשיי קשב וריכוז, קושי בוויסות חושי ורגשי, חרדה ודיכאון, קשיים חברתיים ועוד.
להורים המתמודדים עם קשיים בקשר ובתקשורת עם הילדים ומעוניינים להרחיב את הידע בהורות ולשפר את מערכות היחסים בבית.
שלי בן אליעזר
- פסיכותרפיה למבוגרים, נוער וילדים
- מנחת קבוצות
- טיפול ב-EMDR
התחלתי את דרכי, בשנת 2001, בטיפול במבוגרים בתחום ההתמכרויות ובהמשך עם צעירים אשר חוו הזנחה וטראומה. בנוסף, התמודדות עם נושאים של זהות מינית, פגיעה מינית, הפרעות מצב רוח והפרעות נפשיות.
מאז שנת 2013 אני עוסקת גם בטיפול בילדים. בעיקר ילדים בסיכון וילדים נפגעי טראומה. מטפלת, מרכזת ומדריכה צוותים גם בתחום האוטיזם.
אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים הסובלים מקשיים עם רקע של טראומה, אובדן, קשיי ויסות, קשיי הסתגלות, הפרעות קשב וריכוז, הפרעות מצב רוח, הפרעות חרדה והפרעות התפתחותיות.
בעבודתי אני מתבססת על הגישה הפסיכודינמית, כאשר עם ילדים לרוב הטיפול נעשה באמצעות משחק. הטיפול בילדים כולל גם עבודה עם הורים, במסגרת של הדרכת הורים.
הטיפול בנוער ומבוגרים נעשה לרוב באמצעות שיחות, המתנהלות במסגרת של מפגשים קבועים בהם מתאפשר מרחב בטוח שבו נבנה קשר, אשר מוביל לשינוי.
קרן רהט כהן
-
מטפלת בנוער (גילאי 12 ומעלה),
במבוגרים מכל הגילאים - הדרכת הורים
אני בוגרת תואר ראשון במדעי ההתנהגות ותואר שני בטיפול בהבעה ויצירה – בהתמחות ביבליותרפיה (שיטת טיפול העושה שימוש בתהליכי כתיבה וקריאה) מאוניברסיטת חיפה. בנוסף, מטפלת בטיפול קוגניטיבי התנהגותי – (CBT) מדריכת סטודנטים ומרצה בקורס "יחסי מטפל מטופל" במכללת כרכור.
בעלת ניסיון רב שנים בטיפול במבוגרים ומשפחות במסגרת הציבורית בבריאות הנפש, וכן בטיפול בילדים המתמודדים עם הפרעות התנהגות וקשיים רגשיים. לאורך השנים למדתי שיטות טיפול נוספות ומגוונות והנחיית קבוצות.
גישת הטיפול שלי הינה אינטגרטיבית – וככזו היא מתייחסת למכלול קיומו של האדם. גישה זו מתייחסת לחשיבות הרגש, הקוגניציה, מערכות יחסים, דפוסים פנימיים והתנהגות, וכן להקשר התרבותי סביבתי. זוהי תפיסה רחבה שמטרתה לא רק תיקון הקושי, יצירת איזון והפחתת מצוקה, אלא גם התפתחות אישית, מימוש עצמי ושגשוג. המטרה בטיפול הינה התאמה וחיבור בין גישות טיפוליות שונות, מתוך ההבנה כי חיבור זה מאפשר הבנה מעמיקה ורחבה, ודרכים רבות ומגוונות לסייע.