פסיכותרפיה
פסיכותרפיה למבוגרים
בלועזית טיפול רגשי נקרא פסיכותרפיה (Psychotherapy) פסיכו = נפש, תרפיה = טיפול. טיפול רגשי הוא טיפול המתמקד בנפש האדם וברגשותיו.
מטפלת רגשית מחזיקה בתפיסה שרגשות, צרכים ודחפים והאופן בהם הם באים לידי ביטוי בחיינו, מעצבים את האישיות ומהווים חלק בלתי נפרד ממי שאנחנו. הם מנחים אותנו בתהליך קבלת ההחלטות שלנו, במה שאנו מאפשרים לעצמנו וביכולת שלנו ליצור קשרים. טיפול רגשי מאפשר מרחב שבו נכיר את החלקים השונים שבתוכנו וכיצד הם משפיעים עלינו, לעיתים באופן מודע ולעיתים באופן לא מודע. מתוך ההבנה שנבנית בתהליך הטיפולי אפשר לייצר גם כלים להתמודדות עם הקשיים אשר הובילו אותנו להחלטה לפנות לטיפול.
אדם לרוב יחליט לפנות לטיפול רגשי כאשר הוא חווה מצוקה. למשל, עצב, ריקנות ודיכאון, פחדים וחרדות, התמודדות עם טראומות, דימוי עצמי נמוך, קושי סביב זהות מינית, משבר חיים, אובדן ועוד. מצבים נוספים יכולים להיות קשורים להתנהגויות אשר מקשות על חייו. למשל, התמכרות, הימנעות, התפרצויות זעם, קשיים בהסתגלות, קשיים ביחסים במשפחה, קשיים התפתחותיים, קשיים בתפקוד ועוד.
לרוב אדם יפנה לטיפול כאשר יש קושי בחייו שהוא לא מצליח לפתור לבד, או כשחווה רגשות קשים או לא נעימים (גם כאשר המקור אינו ברור לגמרי), המייצרים תקיעות בחיים, במערכות יחסים או בקריירה. יש מצבים בהם אדם יפנה לטיפול מתוך רצון להגיע למודעות עצמית גבוהה יותר, לתחושה של מימוש עצמי ולרצון לייצר שינוי חיובי בחיים.

פסיכותרפיה עם ילדים ונוער
כמו אצל המבוגרים, גם ילדים ונוער חווים מצוקה רגשית, המשפיעה על התפיסה העצמית שלהם ועל התפקוד שלהם ביום יום. בשל קושי לזהות, להבין ולתת שם לקושי, המצוקה לרוב תתבטא בהתנהגות וביחסים עם הסביבה.
כאשר הורים מרגישים שהבעיות הרגשיות של ילדיהם פוגעות בתחומים שונים בחייהם, למשל, בית הספר, יחסים חברתיים, ויחסים בתוך המשפחה יש מקום לשקול פניה לטיפול רגשי.
בחדר הטיפול המטפלת מייצרת מרחב בטוח, בו הילד יכול להביא את עולמו הרגשי דרך משחק, ציור, סיפור, דמיון ועוד. הטיפול הרגשי מסייע בפורקן רגשי, בעיבוד רגשות מורכבים וסותרים וכן, במציאת דרכים מיטיבות להתמודדות עם קשיים במציאות.
הטיפול בילדים ובבני נוער מלווה בהדרכת הורים עם המטפלת של הילד. התפיסה היא כי עולמו של הילד מושתת ונשען על היחסים עם הוריו ולכן, מעורבות של ההורים בטיפול של ילדיהם תורם באופן משמעותי להתקדמותו של הילד בטיפול. הדרכת הורים מתקיימת על פי הצורך, בזמן נפרד משעת הטיפול של הילד.